6. Kreativni teden v Mariboru ohranja iskrico

Kreativna meka v Sloveniji

V tem tednu je potekal največji dogodek za vse kreativce in ustvarjalce po duši. To je THE dogodek  katerega moraš obiskat vsaj enkrat, če si vsaj malo ustvarjalca. Zelo kmalu te povleče v  mavrico barv in ljudi. Vsako leto presenti z izbiro učiteljev, novimi tehnikami (vsaj zame), pestro ponudbo in popusti. 

Na žalost imam vsako leto manj časa za delavnice, vendar se mi je letos uspelo udeležiti dveh to sta: Album delavnica od Agnieszka Cebula in Oglica iz polimerne mase pod vodstvom Celine Charuau. Tretjo delavnico pa je obiskal moj dragi, kjer so odkrivali ustvarjanje z lesom in epoksidno smolo  pod vodstvom para s Češke po imenu Maru. 

Prva delavnica je ponudila scrapbook razvajanje v vseh pogledih, igranje s pigmentnimi blazinicami, oblikovanje cvetov iz foamirane pene in sestavljanje celotnega izgleda spomladanskega cvetočega albuma. Nastale so kreacije, ki se lahko podarijo kot bogat poročni albumi ali res lepo rojstnodnevno darilo za ljubo osebo.  

Druga delavnica je zajemala ustvarjanje s polimerno maso in sicer smo z različnimi barvnimi odtenki (posvetljevanjem z belo maso). Sestavili smo več barvno kocko s katere je nastala čudovita ogrlica. Uporabili smo polimerno maso Pardo, ki je na osnovi čebeljega voska. 

 

Leave a Reply