Skrivnosti japonskega zelenega čaja matcha

V sodelovanju Japonske ambasade in Knjižnice Prežihov Voranc je pretekli četrtek potekalo predavanje Miki Takamori o tradiciji japonskega zelenega čaja matcha. Sama sem sicer še vedno zaprisežena kofetarica, ampak glede na to da na Japonskem nimajo kakšne specialne kave, sem se odločila, da si razširim obzorja in dam priložnost še čaju 🙂 Čaj matcha je čaj v prahu in sicer, zmleti so celotni listi čajevca. Tako smo deležni maksimalne vsebnosti vitaminov, edini vitamin ki manjka matcha čaju je vitamin D, vendar to lahko rešimo tako, da se usedemo na sonce in uživamo ob skodelici matche 🙂 Čaj je dober za naše zdravje, saj znižuje raven krvnega sladkorja, preprečuje pojav rakavih obolenj in definitivno vpliva na lepoto 😉 Čaj sem poskusila in moram reči, da me je presentil. Matcha je zeleno obarvan čaj – ampak tukaj ne govorim o samo bledo obarvani zelenkasti vodi, ampak močna zelena tekočina s penico na vrhu. Okus me je pa sezul. Niti približno zeleni čaj, ki ga naročiš ali kupiš tukaj v Sloveniji. Okus je bil močno grenak s svilnato teksturo. Sama nisem preveč navdušena nad zelenimi čaji, ravno zaradi genkosti, ampak s časoma se bi definitivno lahko navadila na okus matche. Počasi se daleč pride in verjamem, da z zelenim čajem še nisva rekla zadnje besede. Spodaj vam prilagam še fotoutrinke 🙂

Matcha

 

 

Leave a Reply